_DSC9379.jpg

We merken dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de bokssport en onze trainingen maar dat er nogal een hoge drempel bestaat om de stap naar de proefles te zetten. Daarom hier 5 veel gestelde vragen met antwoord waarom de bokssport zo fantastisch is!

Wat heb ik nodig om mee te beginnen?

Niet zo heel veel. Bokshandschoenen en bandages kun je de eerste lessen van ons lenen. Je kunt prima beginnen op gympen en wanneer je de flow te pakken eenmaal hebt kun je eventueel goede laarzen aanschaffen en natuurlijk eigen handschoenen en bandages.

 

Ik ben bang dat ik mezelf pijn doe of met een blauw oog de ring verlaat.

Een regelmatig terugkerend onderdeel van de leskern is spelboksen en sparren. Hierbij bootsen we wedstrijdsituaties na waarbij het belangrijkste doel is om van elkaar te leren. Dat doen we met alleen stoten naar het lichaam. Het is hierbij uiteraard niet de bedoeling en toegestaan om elkaar eruit te slaan of te blesseren. Er heeft nog nooit iemand een blauw oog opgelopen in onze les.

 

Hoe ziet een training eruit?

Een training duurt anderhalf uur en is als volgt opgebouwd:

1. Warming up (+/- 20-25 minuten).

Deze bestaat uit 3 delen:

  • Algemene w-up (lichaam opwarmen en activeren)

  • Specifieke w-up (op het boksen gerichte oefeningen)

  • Reactieve w-up (activeren alertheid en reactiesnelheid) 

2. Leskern (+/- 50-60 min)

Elke les heeft 1 of meerdere leskernen die gericht zijn op het leerdoel van de les. De lesstof wordt telkens aangepast op het doel van de les (b.v. aanleren/verbeteren van stoten of combinaties, aanleren/verbeteren van verdedigingsvormen al dan niet in combinatie met reacties of verplaatsen). 

3. Cooling down (+/- 10 min)

Herstellen en lesafsluiting

 

Wat is de cultuur binnen de boksschool, word ik hartelijk verwelkomd als beginner? 

Gezelligheid en veiligheid staan bij ons voorop. We proberen de drempel zo laag mogelijk te maken voor beginners. Loop eens bij ons binnen en vind het zelf uit!

 

Hoelang zit ik ‘vast’ aan een abonnement?

Al onze maandabonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Je zit bij ons dus niet minimaal een jaar aan het abonnement vast.

Ben jij volledig geïnspireerd en wil je ook gaan boksen? Goed idee! 

Boek vrijblijvend een proefles.