Rumble & no meat

Van 5 tot en met 11 maart is het de nationale week  zonder vlees (en vis).
Ook als je denkt dat je niet zonder vlees en vis kunt, is deze blog de moeite waard om te lezen.
Eén dag (in de week) zonder, is ook al een begin!

IMG_5284.jpg

Van 5 tot en met 11 maart is het de nationale week  zonder vlees (en vis).
Ook als je denkt dat je niet zonder vlees en vis kunt, is deze blog de moeite waard om te lezen.
Eén dag (in de week) zonder, is ook al een begin!

Het initiatief “een week zonder vlees (en vis)”  heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten, en om te laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn. Voor mijzelf is dit geen uitdaging omdat ik van de 7 dagen in de week, minimaal 4 dagen geen vlees of vis eet.
Doe jij ook mee met de challenge? 

Een dagje minder vlees of vis eten is niet alleen goed voor je eigen gezondheid maar heeft ook een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Het zit namelijk zo:

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater. Op de website staan veel meer interessante weetjes waarom je mee zou moeten doen: weekzondervlees.nl

Om jullie te motiveren om in ieder geval één dag geen vlees of vis te eten zorgt Eat your Greens in deze blog voor een lekker vegetarisch receptje (om je vingers bij af te likken).

Vegetarische pasta di Willy (voor 2 personen)

 

Ingrediënten:

- (spelt)pasta (+/- 150 gram);

- 1 puntpaprika;

- 10 troscocktailtomaten;

- 3 lente-uitjes;

- groene knoflookolijven;

- zwarte olijven;

- verse basilicum;

- stuk Grana Padano kaas (+/- 100 gram);

- pijnboompitten (+/- 60 gram);

- olijfolie;

- zeezout;

- zwarte peper.

Bereiding
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten in huis hebt en klaar hebt staan op het aanrecht.
Keuken schoon en opgeruimd? Dat kookt lekkerder vind ik zelf; je kunt overal goed bij, je hebt overzicht en je bent sneller klaar.

Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking, de meeste pasta kook je in 8 minuten al dente.

Was de tomaten en snijd deze doormidden, leg ze op een stuk bakpapier, overgiet ze met olijfolie en voeg zeezout en peper toe. Zet de tomaten in de oven,  10 a 15 minuutjes op de grillstand.

Snijd de puntpaprika en lente-uitjes in dunne reepjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de wok en voeg de puntpaprika en lente-ui toe, wok de groente een paar minuten en voeg een aantal lepels olijven toe (indien je olijven kiest met stukken knoflook erbij, voeg deze dan ook toe).

Bak (zonder olijfolie) in een andere pan  de pijnboompitten voor de bite in het gerecht.

Als laatste maak je de pesto, voeg ongeveer 30 gram verse basilicum blaadjes,  50 gram geraspte kaas, ongeveer 30 gram pijnboompitten, peper en wat olijfolie (ongeveer 3 eetlepels) samen.
Mix deze ingrediënten met een (staaf)mixer of keukenmachine. En let op je vingers; ik spreek uit ervaring (I know, auw en niet slim)!

Roer de pesto door de pasta (als deze afgegoten en gaar is ☺), voeg de groente uit de wok erbij en leg de tomaten erbovenop. Om het helemaal af te maken kun je nog wat geraspte Grana Padano kaas en geroosterde pijnboompitjes als topping gebruiken. En smullen maar!

Liefs,

Willy

Eat-yourgreens.nl

logo-superinvector-300x266.png