Rumble & food

Kunnen jullie ook wat extra weerstand gebruiken na de carnaval en door de griep?

Eat your Greens deelt een aantal weetjes over gember en citroen met je.

Citroen en gember.JPG

Gebruik dagelijks gember! Je kunt een stukje gember in gekookt water doen en als thee drinken. Als je de smaak te pittig vindt kun je wat honing aan de thee toevoegen. Laat het water iets afkoelen (tot 40 graden Celsius) anders gaan de genezende inhoudsstoffen van de honing verloren. Ook kun je gember heel goed in je maaltijden verwerken, zoals wokken met groenten en kip. Ik vind gember een wondermiddel; het helpt je weerstand op peil te houden. 

Olie van gember wordt gebruikt ter preventie van besmettelijke ziekten; een verkoudheid begint namelijk vaak met een virale infectie. Gember kun je ook gebruiken tegen heesheid (als je bijvoorbeeld (te) hard gezongen hebt tijdens de carnaval of een ander feest). Last van je maag door zwangerschap, een verstoorde spijsvertering en of een verminderde eetlust? Gebruik dagelijks gember!

Citroen heeft o.a. een antibacteriële en antivirale werking.  Deze zure vriend bevat veel vitamine C en fytonutriënten. Fyto-wattes? Kort door de bocht, een bioactieve inhoudsstof van eetbare planten. Een citroenkuur heeft een reinigende werking en is sterk ontsmettend. Gebruik sap van een halve citroen met lauw of koud water en drink dit in de ochtend. Doe dit minimaal 5 dagen achter elkaar.

Op de kaart in de Health bar van Mason and Gloves staat verse gemberthee en in de juice Red Rumble en Carrot Cross (mijn favoriet) zit gember . Dus kom een keertje proosten zou ik zeggen! 

Gezonde groet,

Willy Steinmetz

Eat-yourgreens.nl